waldemar-brandt-ISbQTI_yob4-unsplash.jpg

Nyheter fra vår verden 

Her legger vi ut relevante artikler og nyheter med jevne mellomrom.
Har du tilbakemeldinger eller interessert i å høre mer?
Kontakt oss gjerne i dag for en uformell prat.

2767714B-E230-4D30-8E67-3AF576B70D34_1_105_c.jpeg
Grønn storsatsning skal etablere en helsirkulær verdikjede for tre

I Norge går mesteparten av avfallstrevirket til forbrenning, noe som bidrar til nasjonale klimagassutslipp og en sløsing av verdifulle ressurser. Den innovative plattformen sirkTRE skal løfte treindustrien og byggenæringen mot det helsirkulære, grønne skiftet ved å sørge for at returtre heller ombrukes i byggeprosjekter og inngår som råstoff i dagens treindustri.

rafael-albornoz-WHY_c8sxghg-unsplash.jpg
Sirkulære bygg - nye muligheter for tre?

Byggeindustrien må legges om raskere enn i dag. Vi må bli mer nøysomme og fremtidsrettet og dermed utnytte ressursene smartere og bedre. Byggeindustrien må bli sirkulær og fornybar. Dette er en stor mulighet for norsk material- og teknologiutvikling. Og for norsk treindustri!

kristine-nore-omtre.jpeg
Tresamarbeid melder om større sirkulærinteresse med høyere råvarepriser

I dag brukes så godt som ingenting igjen av konstruktivt trevirke, men interessen er økende. Hvis de får støtte, håper samarbeidspartnerne bak SirkTRE å etablere en helsirkulær verdikjede for tre i Norge.

denis-agati-5KruT7JCFE0-unsplash.jpg
Drammen har en treindustrihistorie å bygge videre på. Hva venter vi på?

Drammen skal utvikles til en foregangskommune, Norge til et foregangsland. Da nytter det ikke å fire på premissene om bærekraft når kommuneøkonomien blir trang.

Nye produkter.png
Økte materialpriser gir bedre grunnlag for å gjøre byggenæringen sirkulær

Ragn-Sells, Resirqel, Vill Energi, Omtre og NMBU har et prosjekt på å realisere helsirkulære tredekker, dvs. etasjeskillere basert på ombruk av tre. Bedriftene er ombruksdrivere og noen av disse er relativt ferske.

Byggeindustri 2021-02-09_09-04-03.png
Vil ombruke 100.000 
kubikkmeter trevirke i året
innen fem år

Norge ligger etter på ombruk av trevirke, men nå begynner man å ta grep for en mer sirkulær verdikjede i treindustrien. Blant annet fronter Norwegian Wood Cluster nå et

ombruksprosjekt innen grønne innovasjonsmidler.